Grip Tennisracket: Vind de Perfecte Gripmaat voor Jou

Zo kies je de juiste gripmaat voor je tennisracket.

Het kiezen van de juiste gripmaat voor je tennisracket is belangrijk om comfortabel en effectief te kunnen spelen. In deze blogpost zullen we het belang van gripmaat bespreken en tips geven om de perfecte gripmaat voor jouw handen en speelstijl te vinden.

Gripmaat tennisracket bepalen

Je vind de juiste tennisracket gripmaat door te bepalen wat de lengte is tussen je ringvinger van je slaghand en de tweede handlijn van je hand. De afstand in millimeters komt overeen met de omtrek van 1 van de gripmaten waar je uit kunt kiezen. Valt jouw maat net tussen twee gripmaten in? Kies dan voor de kleinere gripmaat.

De foto laat zien hoe je je gripmaat van je tennisracket grip kan meten
Op deze manier bepaal je de juiste gripmaat voor jouw tennisracket

Nadat je hebt gemeten wat de lengte in millimeter is tussen je ringvinger en de tweede handlijn, kan je bepalen welke gripmaat bij jou past. Bij de meeste tennisrackets kan je kiezen uit 5 gripmaten, dit zijn L1, L2, L3, L4 en L5. Ben je een junior tennisspeler? Dan zijn er ook nog 2 gripmaten voor junioren, dit zijn L00 en L0.

Hieronder kan je in een overzichtelijke tabel zien welke gripmaten er zijn welke omtrek iedere maat heeft. Zo kan je gemakkelijk kiezen welke gripmaat past bij jou!

Gripmaat Lengte in mm
L00 <100 mm
L0 100 t/m 102 mm
L1 103 t/m 105 mm
L2 106 t/m 108 mm
L3 109 t/m 111 mm
L4 112 t/m 114 mm
L5 115 t/m 117 mm

 

Tennisracket grip kopen

Ben jij opzoek naar een tennisgrip? Klik dan op de onderstaande knop voor allerlei verschillende tennisgrips van merken als Babolat en Wilson.

Tennisracket grip kopen

Waarom is gripmaat belangrijk?

Een goede gripmaat zorgt voor een betere controle over het racket, een grotere slagkracht en vermindert het risico op blessures. Het vinden van de juiste gripmaat zal je helpen je techniek te verbeteren en meer plezier te beleven aan het spel.

Basisgrip en overgrip

Het belangrijkste verschil tussen een basisgrip en een overgrip bij een tennisracket heeft te maken met hun functie en plaatsing op het racket.

De basisgrip is de oorspronkelijke grip die direct op het handvat van het tennisracket is aangebracht. Deze grip is meestal dikker en duurzamer dan een overgrip. De basisgrip biedt de belangrijkste demping, comfort en grip voor de speler en heeft direct invloed op de gripmaat van het racket.

Your image

Basisgrip

Basisgrip bekijken

Een overgrip is een dunne, extra laag die over de basisgrip van het racket wordt gewikkeld. Overgrips zijn meestal dunner en lichter dan basisgrips en dienen verschillende doelen, zoals het vergroten van de gripmaat, het verbeteren van het comfort, het absorberen van zweet en het verlengen van de levensduur van de basisgrip.

Overgrips zijn meestal gemakkelijker te vervangen dan basisgrips en kunnen regelmatig worden verwisseld, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de speler.

Kortom, de basisgrip is de originele grip die direct op het racket is bevestigd en zorgt voor de primaire grip en demping, terwijl de overgrip een extra, verwisselbare laag is die bovenop de basisgrip wordt geplaatst om comfort, zweet absorptie en gripmaat aan te passen.

Over ons featured image foto voor de sitebar

Welkom bij BesteRackets.nl! Hier ben je aan het juiste adres voor alles wat met racketsporten te maken heeft. Of je nu op zoek bent naar het perfecte racket, de beste uitrusting of handige tips wilt voor je spel, wij hebben alle informatie die je nodig hebt.

Duik in onze uitgebreide blogs en gidsen en til jouw racketsportervaring naar een hoger niveau. Maak van jouw spel een unieke ervaring met BesteRackets.nl! Lees meer over ons.

SportSport