Welk padel racket kopen? Jouw ultieme keuzehulp! (2024)

Welk padel racket kun je beste kopen? Dit is de ultieme padel racket keuzehulp

Het kiezen van een perfect padel racket kan best lastig zijn, vooral met alle verschillende opties die er zijn. Zo zijn er padel rackets voor beginnerservaren spelers en gevorderde spelers. Daarnaast bestaan er ook padel rackets speciaal voor dames en junioren. Waar begin je met het zoeken naar hét perfecte padel racket voor jou? Wij helpen je graag met het maken van deze keuze!

Lees snel verder om te weten waar jij op moet letten bij de aanschaf van jouw padel racket.

Welk padel racket past bij mij?

Beginner, Gemiddelde of Gevorderde Speler

Junior: Deze rackets zijn voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Ze zijn lichter en gemaakt van zacht materiaal. Ze hebben ook een kleinere en dunnere grip.

Beginners of recreatieve spelers: Dit zijn mensen die net beginnen met padel, of die af en toe spelen. Een goed padelracket voor beginners is makkelijk te gebruiken en geeft veel controle. Het is vaak wat lichter en heeft een ronde vorm. Bekijk het complete overzicht van populaire padel rackets voor beginners.

Gemiddelde of ervaren spelers: Dit zijn mensen die vaak padel spelen, of ervaring hebben met andere racketsporten zoals tennis. Ze hebben vaak nog geen specifieke speelstijl, en kiezen daarom meestal voor een druppelvormig racket. Dit geeft meer kracht, maar nog steeds veel controle. 

Gevorderde of professionele spelers: Dit zijn mensen die veel en intensief spelen en de techniek goed beheersen. Ze hebben een specifieke speelstijl ontwikkeld, en weten wat ze zoeken in een racket. Spelers die graag controle en precisie willen, kiezen een racket met een ronde vorm. Spelers die een agressieve speelstijl hebben, kiezen een racket met een diamantvorm.

Vorm: Rond, Druppel of Diamant?

Rond: Deze rackets hebben een laag balanspunt en een grote sweet spot in het midden. Ze zijn makkelijk te gebruiken en geven veel controle. Het nadeel is dat ze minder kracht geven. Ze zijn goed voor beginners of verdedigende spelers.

Druppel: Deze rackets hebben een hoger balanspunt en een iets kleinere sweet spot. Ze geven een goede mix van controle en kracht. Ze zijn wat moeilijker te gebruiken dan ronde rackets, maar makkelijker dan diamantvormige rackets. Ze zijn goed voor gemiddelde of ervaren spelers.

Diamant: Deze rackets hebben een hoog balanspunt en een kleine sweet spot. Ze geven veel kracht, maar zijn moeilijk te besturen. Je moet de bal precies goed raken. Ze zijn goed voor gevorderde of aanvallende spelers.

Meer weten over welke vorm van het padel racket het best bij jou past? Lees hier een complete uitleg!

Het balanspunt van het racket hangt samen met de vorm. Een laag balanspunt geeft meer controle, een hoog balanspunt geeft meer kracht.

Gewicht van een Padel Racket

Het gewicht van het racket is ook belangrijk. Lichtere en gemiddeld zware rackets zijn goed voor kinderen, vrouwen en beginners. Ze geven meer controle en verkleinen de kans op blessures. Zwaardere rackets geven meer kracht en worden vaak gebruikt door mannen en gevorderde spelers.

Hieronder vind je de richtlijnen van het gewicht van een padel rackets voor verschillende spelers:

 • 290-340 gram (licht):In deze gewichtsklasse worden voornamelijk de junior padel rackets gevonden. Er zijn ook rackets met een licht gewicht beschikbaar voor volwassenen die net beginnen met padel of gevoelig zijn voor blessures.
 • 340-365 gram (gemiddeld): De rackets in deze gewichtsklasse zijn vooral geschikt voor spelers die net beginnen, vrouwen of spelers die blessuregevoelig zijn.
 • 365-390 gram (zwaar): Gewoonlijk hebben padel rackets voor mannen een gewicht tussen 365 en 390 gram. Het wordt niet aanbevolen voor beginners of spelers die gevoelig zijn voor blessures.

De dikte van een padel racket mag maximaal 38 mm zijn. Dunnere rackets geven meer controle, dikkere rackets geven meer kracht.

Materiaal van een Padel Racket

Het materiaal van een padelracket kan glasvezel of carbon zijn. Carbon is duurder, maar gaat langer mee en geeft meer kracht. Glasvezel is goedkoper en zachter, waardoor het beter is voor beginners.

Sommige rackets hebben een beschermstrip aan de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat je racket langer meegaat.

De kern van een padelracket kan gemaakt zijn van foam, EVA rubber of een combinatie van beide. Foam is zacht en geeft meer controle. EVA rubber is harder en geeft meer kracht. Een combinatie geeft het beste van beide.

Speelstijl en Padel Rackets

Ten slotte is de stijl van je spel ook belangrijk.

Verdedigende spelers hebben een racket nodig met veel controle.

Aanvallende spelers hebben een racket nodig wat veel kracht geeft.

Allround spelers willen een mix van controle en kracht.

Wat is een goed padel racket?

Het kiezen van het juiste padel racket kan een grote invloed hebben op je spel, of je nu een beginner bent of een ervaren speler. Een goed padel racket moet passen bij je speelstijl, vaardigheidsniveau en fysieke conditie. Voor beginners zijn rackets die controle en gemakkelijke hantering bieden vaak de beste keuze, terwijl ervaren spelers kunnen zoeken naar rackets die meer kracht en precisie bieden. Hieronder hebben we een selectie van populaire rackets voor zowel beginners als ervaren spelers op een rijtje gezet om je te helpen de perfecte keuze te maken.

Populaire rackets voor beginners

Op zoek naar een padel racket voor beginners? Hieronder vind je populaire padel rackets voor beginners. De rackets hebben een ronde vorm, een grote sweetspot en zijn geschikt voor alle spelers die hun eerste padel racket willen aanschaffen! 

Adidas Drive 3.2

Adidas Drive 3.2 Padelracket

Verkrijgbaar bij

tennisdirect.nl (€59,95)
padeldirect.nl (€59,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

De adidas Drive 3.2 is een ideaal racket voor beginnende padel spelers die op zoek zijn naar optimale controle. Het racketblad heeft een ronde vorm, waardoor de sweetspot relatief groter is en het makkelijker is om de bal op de juiste plek te raken.

 • Niveau: Beginner
 • Bladvorm: Rond

Adidas RX 200 Light

Adidas RX 200

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

De Adidas RX200 Light is een racket wat zeer geschikt is voor de beginners en ervaren padel spelers. Het racketblad heeft een ronde vorm. Dit betekent dat de sweetspot relatief groot is, waardoor je schoten sneller raak zullen zijn.

 • Niveau: Beginner
 • Bladvorm: Rond

Tecnifibre Wall Master 360

Tecnifibre Wall Master 360 PHD

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

De Tecnifibre Wall Master 360 is een racket wat zeer geschikt is voor een brede groep padelspelers. Het racketblad heeft een ronde vorm. Dit betekent dat de sweetspot relatief groot is, waardoor je schoten sneller raak zullen zijn.

 • Niveau: Beginner
 • Bladvorm: Rond

Babolat Contact

Babolat Contact

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,90)
padeldirect.nl (€67,95)
tennisdirect.nl (€67,95)
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

De Babolat Contact is een ideaal racket voor de startende padelspelers. Het racketblad heeft een ronde vorm, wat veel controle geeft. Het racket is makkelijk bespeelbaar door het grote, ronde blad en flexibele materialen.

 • Niveau: Beginner
 • Bladvorm: Rond

Populaire rackets voor ervaren spelers

Ervaren spelers zijn veelal op zoek naar padel rackets die hun techniek en spel naar een beter niveau weten te tillen. Speel jij iedere week een potje padel en speel jij met gemak rally’s uit? Bekijk dan de onderstaande padel rackets voor ervaren spelers en geef jouw spel een boost!

Adidas RX 300

Adidas RX 300

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

De Adidas RX300 is een racket wat zeer geschikt is voor de beginnende en ervaren padel spelers. Het racketblad heeft een ronde vorm. Dit betekent dat de sweetspot relatief groot is, waardoor je schoten sneller raak zullen zijn.

 • Niveau: Ervaren
 • Vorm: Rond

Babolat Reflex

De Babolat Reflex is een racket wat zeer geschikt is voor ervaren padel spelers. Het racketblad heeft een diamant vorm. Dit betekent dat de sweetspot relatief hoog op het racket zit, wat het makkelijker maakt om de bal hard te raken.

 • Niveau: Ervaren
 • Vorm: Diamant

Adidas Vulcano Light

De Adidas Vulcano Light is een racket wat geschikt is voor een brede groep spelers. Het racketblad heeft een druppelvorm. Dit houdt in dat de plek waar je de bal het beste raakt, ook wel de sweetspot genoemd, vooral over het bovenste gedeelte van het racket verspreid is.

 • Niveau: Ervaren
 • Vorm: Druppel

Head Graphene 360+ Gamma Pro

HEAD Graphene 360+ Gamma Motion

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

De Graphene 360+ Gamma Pro is een racket wat zeer geschikt is voor een zeer ervaren en gevorderde padel spelers. Het racketblad heeft een ronde vorm. Dit betekent dat de sweetspot relatief groot is, waardoor je schoten sneller raak zullen zijn.

 • Niveau: Ervaren
 • Vorm: Rond

Verkrijgbaar bij

tennisdirect.nl (€59,95)
padeldirect.nl (€59,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,90)
padeldirect.nl (€67,95)
tennisdirect.nl (€67,95)
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

Verkrijgbaar bij

bol.com (€95,00)
tennisdirect.nl (€109,95)
padeldirect.nl (€109,95)
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

Verkrijgbaar bij

bol.com (€74,95)
tennisdirect.nl (€75,00)
padeldirect.nl (€75,00)
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01
Over ons featured image foto voor de sitebar

Welkom bij BesteRackets.nl! Hier ben je aan het juiste adres voor alles wat met racketsporten te maken heeft. Of je nu op zoek bent naar het perfecte racket, de beste uitrusting of handige tips wilt voor je spel, wij hebben alle informatie die je nodig hebt.

Duik in onze uitgebreide blogs en gidsen en til jouw racketsportervaring naar een hoger niveau. Maak van jouw spel een unieke ervaring met BesteRackets.nl! Lees meer over ons.

SportSport