Hoe schijf je padel?

Hoe schrijf je padel?

In deze blog laten we je voor eens en altijd zien hoe je padel moet schrijven en hoe je het op de juiste manier uitspreekt.

Je schrijft het als volgt: Het enkelvoudige woord voor de populaire sport is Padel en het werkwoord hiervoor is Padellen. Dus je gebruikt altijd één ‘d’ en in het meervoud twee keer een “l”. Bekijk hieronder de meest bizarre variaties die wij op het internet zijn tegengekomen.

Verkeerde varianten van het woord Padel en Padellen

Het woord “padel” en de gerelateerde vorm “padellen” worden opvallend vaak op talloze verschillende manieren verkeerd gespeld. Dit fenomeen is gedeeltelijk te wijten aan de relatieve nieuwheid van de sport in veel landen en de onbekendheid met de correcte spelling. Enkele van de meest voorkomende verkeerd gespelde varianten zijn:

  • Padelen
  • Padellen
  • Padle
  • paddelen
  • Paddellen
  • Padelle
  • Pedel

Zoals je kunt zien zijn er een heleboel variaties te vinden op het internet van deze populaire racketsport. Nu jij precies weet hoe je padel moet schrijven, hopen we dat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat deze unieke variaties steeds minder gebruikt gaan worden.

Hoe spreek je padel en padellen uit?

De uitspraak van “padel” en “padellen” is vrij eenvoudig. “Padel” wordt uitgesproken als /ˈpaːdəl/ (PAH-del), waarbij de eerste lettergreep de nadruk krijgt en de klank van de ‘a’ lijkt op die van de ‘a’ in het Nederlandse woord “pasta”. De tweede lettergreep, ‘del’, klinkt als het Engelse woord “dull”.

“Padellen” wordt uitgesproken als /ˈpaːdələn/ (PAH-de-luhn), waarbij de eerste lettergreep opnieuw de nadruk krijgt en de ‘a’ dezelfde klank heeft als in “padel”. De tweede lettergreep, ‘del’, klinkt hetzelfde als bij “padel”, en de derde lettergreep, ‘len’, klinkt als het Nederlandse woord “lun” met een korte ‘u’-klank.

Ben jij op deze blog beland omdat je padelen hebt geschreven of padle? Geen probleem, na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je pedel en paddelen moet schrijven. Blog gelezen? Dan is het jou vast en zeker opgevallen dat paddellen en pedel nog niet juist zijn gespeld. De juiste vorm is natuurlijk: PADEL en PADELLEN.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe racketsport? Bekijk dan de spelregels van padel. Een padel racket kopen? Ontdek de beste beginner padel rackets.

Over ons featured image foto voor de sitebar

Welkom bij BesteRackets.nl! Hier ben je aan het juiste adres voor alles wat met racketsporten te maken heeft. Of je nu op zoek bent naar het perfecte racket, de beste uitrusting of handige tips wilt voor je spel, wij hebben alle informatie die je nodig hebt.

Duik in onze uitgebreide blogs en gidsen en til jouw racketsportervaring naar een hoger niveau. Maak van jouw spel een unieke ervaring met BesteRackets.nl! Lees meer over ons.

SportSport