Gold Point Padel: Dé beslissende factor bij gelijke stand

Golden point padel regel;

Padel lijkt veel op tennis en wordt hier ook vaak mee vergeleken. Toch zijn er een aantal verschillen tussen beide sporten. Één van deze verschillen is het spelen van een Gold Point.

In 2020 voegde de World Padel Tour (WPT) deze nieuwe regel toe om meer spanning te creëren tijdens een gelijke stand in een game. Deze regel kan verschillende benamingen hebben zoals golden point, gold point, enzovoort. De regel is voor al deze benamingen EXACT hetzelfde. Lees verder en leer hoe een Gold Point gespeeld wordt bij Padel.

Hoe speel je het Golden Point bij Padel?

Een Gold Point kan maar één keer per game worden gespeeld als beide teams drie punten hebben gewonnen en er een gelijke stand is van 40-40 ofwel Deuce.

Bij tennis wordt een game gewonnen als een van beide teams drie punten heeft gemaakt (15, 30, 40) én het daaropvolgende punt ook wordt gewonnen. Volgens deze regels kan een game eindeloos duren.

In tegenstelling tot tennis wordt er bij padel geen voordeel of nadeel gespeeld. Als je het Gold Point wint, win je de game direct. Het is de ontvangende partij die bepaalt welke kant van het veld zij de service willen ontvangen. Dit kan een tactische zet zijn door te kiezen voor de zijde waar de beste speler van het team staat. Na de keuze wordt het beslissende punt gespeeld.

Het spelen van een Gold Point wordt ook gedaan in professionele padel wedstrijden en toernooien.

Gold Point Padel

Maximale aantal Gold Points

Er is een maximum aantal gouden punten dat kan worden gespeeld tijdens een padelwedstrijd. Dat klinkt een beetje raar, maar deze situatie kan voorkomen. Wanneer er drie sets zijn die naar een tiebreak gaan, kunnen er maximaal 12 games per set gespeeld worden. Dit betekent ook dat er maximaal 12 mogelijke gold points per set gespeeld kunnen worden. Dat komt uit op een totaal van 36 gold points bij een wedstijd van drie sets.

Alle spelregels van Padel

Meer weten over de spelregels van padel? Lees onze complete handleiding van alle spelregels van padel!

Over ons featured image foto voor de sitebar

Welkom bij BesteRackets.nl! Hier ben je aan het juiste adres voor alles wat met racketsporten te maken heeft. Of je nu op zoek bent naar het perfecte racket, de beste uitrusting of handige tips wilt voor je spel, wij hebben alle informatie die je nodig hebt.

Duik in onze uitgebreide blogs en gidsen en til jouw racketsportervaring naar een hoger niveau. Maak van jouw spel een unieke ervaring met BesteRackets.nl! Lees meer over ons.

SportSport