Beste padel rackets voor dames – Top 3

Dit is een top 3 van de beste dames padel rackets

Ben jij op zoek naar een padel racket voor dames? Dan ben je op de juiste plek beland, wij lichten de meest populaire dames padel rackets voor jou uit! Hieronder vind je de populairste dames padel rackets voor ieder spelers niveau uitgelicht.

SIUX SX7 WOMEN

De Siux SX7 Women is een aantrekkelijk padel racket. ideaal voor zowel beginnende als ervaren spelers. Het racket is speciaal ontworpen voor vrouwelijke padelspelers die op zoek zijn naar een gemakkelijk te hanteren racket.

Kenmerken:

  • Ronde vorm: Grote sweetspot
  • Laag gewicht: 355 gram
  • Niveau: Beginner / ervaren
Siux Sx Lady Women

Verkrijgbaar bij

bol.com (€79,90)
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

NOX WPT EQUATION WOMEN

De Nox WPT Equation Women is het perfecte padel racket voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar een combinatie van controle, precisie en power. Special gemaakt voor vrouwen.

Kenmerken:

  • Ronde vorm: Grote sweetspot
  • Ruw racketblad voor meer spin
  • Niveau: Gevorderde speler
NOX Equation WPT Edition

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

PUMA SOLAR COURT DAMES

Het Puma Solar Court Dames racket is geschikt voor zowel beginnende als ervaren spelers. Het blad heeft een druppelvorm en een gelijkmatige gewichtsverdeling, waardoor het een veelzijdig padel racket is.

Kenmerken:

  • Druppel vorm: Allround
  • Laag gewicht: 340 gram
  • Niveau: Beginner / gevorderd
PUMA SolarCOURT

Verkrijgbaar bij

tennisdirect.nl (€59,50)
padeldirect.nl (€59,50)
bol.com (€66,50)
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

Padel racket dames beginner

Als beginnende dames padel speler is het belangrijk om te starten met een geschikt racket om blessures te voorkomen en het spel gemakkelijker te maken.

Bij het kiezen van een padel racket voor beginners is de vorm van het racket een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Het meest geschikte padel racket voor beginners is een racket met een ronde vorm, omdat deze rackets meer controle bieden en makkelijker te gebruiken zijn.

Een ander voordeel van een rond dames padel racket is dat de sweetspot groter is en zich in het midden van het blad bevindt. Dit betekent dat het makkelijker is om de bal te raken en meer controle te hebben tijdens het spelen. Bovendien is het gewicht van een rond racket vaak lager, wat het spelen voor beginners aangenamer maakt.

Als beginnende speler is het ook belangrijk om te onthouden dat het kiezen van het juiste padel racket persoonlijk is en afhankelijk van individuele voorkeuren en speelstijlen. Het is daarom verstandig om verschillende rackets uit te proberen en advies te vragen aan ervaren spelers of trainers voordat je een beslissing neemt.

Met een goed passend racket kan je het beste uit je spel halen!

Siux Sx Lady Women

Verkrijgbaar bij

bol.com (€79,90)
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

Padel racket dames gevorderd

Als gevorderde dames speler weet je vaak al beter wat je wensen zijn en welke padel rackets geschikt zijn voor jouw speelstijl. Voor gevorderde vrouwen kan een lichter racket nog steeds goed werken, hoewel dit minder power oplevert.

Wil je meer power, ga dan voor een dames padel racket boven de 365 gram. Naast het gewicht is de vorm van een dames padel racket ook zeer belangrijk voor gevorderde spelers.

Voor gevorderde spelers worden vaak rackets in druppel-, diamant- of hybride vorm aangeraden. Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van het juiste padel racket voor vrouwen persoonlijk is en afhankelijk is van individuele voorkeuren en speelstijlen.

NOX Equation WPT Edition

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01

Kenmerken padel racket voor dames

Padel is een steeds populairdere sport onder vrouwen. Bij het kopen van een padel racket als vrouw, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden die verschillen van die voor mannen.

Dit heeft te maken met het verschil in spierkracht en speelstijl tussen mannen en vrouwen. Grote merken hebben hierop ingespeeld door speciale padel rackets te ontwikkelen voor dames.

Gewicht

Het belangrijkste verschil tussen een padel racket voor vrouwen en die voor mannen is het gewicht. Vrouwen hebben over het algemeen minder spierkracht en daarom is het moeilijker om met een zwaarder racket te spelen, wat tot blessures kan leiden.

Dames padel rackets zijn daarom vaak lichter gemaakt, waardoor je meer kracht kunt genereren bij het slaan van de bal en je wendbaarder bent. Het gewicht van een dames padel racket ligt meestal tussen de 340 en 370 gram.

Design

Naast het gewicht zijn er weinig verschillen tussen een heren en dames racket, behalve dat het design van een dames padel racket vaak meer gericht is op vrouwelijke spelers, zoals bijvoorbeeld een roze padel racket. Mocht je dus veel waarde hechten aan het uiterlijk van je racket, dan is een padel racket voor dames zeker een goede keuze.

Populaire merken voor padel rackets voor vrouwen zijn onder andere Adidas, Babolat, Puma, Wilson en RS Padel.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen dames en heren padel rackets?

Het verschil tussen dames en heren padel rackets is voornamelijk het gewicht. Dit ligt gemiddeld genomen zo’n 20 a 30 gram lager dan een heren padel racket. 

Wat is het beste padel racket voor dames?

De Nox WPT Equation Women is een populair dames racket voor de gevorderde speelster. De Puma Solar Court is juist populair onder de beginnende speelsters. In het algemeen zijn de lichtere padel rackets het beste geschikt voor dames.

Verkrijgbaar bij

tennisdirect.nl (€59,50)
padeldirect.nl (€59,50)
bol.com (€66,50)
Laatst bijgewerkt op: 23 februari 2024 - 00:01
Over ons featured image foto voor de sitebar

Welkom bij BesteRackets.nl! Hier ben je aan het juiste adres voor alles wat met racketsporten te maken heeft. Of je nu op zoek bent naar het perfecte racket, de beste uitrusting of handige tips wilt voor je spel, wij hebben alle informatie die je nodig hebt.

Duik in onze uitgebreide blogs en gidsen en til jouw racketsportervaring naar een hoger niveau. Maak van jouw spel een unieke ervaring met BesteRackets.nl! Lees meer over ons.

SportSport